Полярная крачка
Полярная крачка


Палярная даўгахвостая крачка - гэта такая маленькая птушачка з чырвоным дзюбай і чырвонымі лапкамі. Лета палярная крачка праводзіць у раенах Крайняй Поўначы - на Алясцы, на поўначы Сібіры, на арктычных выспах Канады і ў Грэнландыі.

А восенню крачка, як і многія паўночныя птушкі, ляціць на поўдзень, але крачка ляціць так далека на поўдзень, што зноў аказваецца ў краі суцэльнага леду і снегу.

Зімуе яна ў Антарктыдзе!

Вось так два разы ў год крачкі пралятаюць 32 тысячы кіламетраў, толькі б не апынуцца ў цеплых краях.
Нават у шляху крачкі імкнуцца пазбягаць гарачых краін, некаторыя зграі спецыяльна робяць крук у некалькі соцень кіламетраў, толькі б ляцець над халоднымі раенамі.
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий